dimarts, 15 de desembre del 2015

De cara al 20D


Després d’haver rebut alguns missatges d’origen suposadament independentista d’esquerres que preconitzen l’abstenció, ahir vaig difondre’n un que feia córrer gent de JxS, el qual senyalava que abstenir-se afavoreix la pujada de CIUTADANS. 

Bé, jo no he estat en cap moment a favor d’aquesta trampa que representa JxS. Qualsevol que pensi una mica pot veure que era una enganyifa de CDC per seguir governant el país. Si no ho va veure d’entrada ho pot veure ara ben clarament veien tot el que ha anat passant. Però tampoc estic per afavorir una majoria PP-C’s al parlament espanyol. 

Sóc independentista des de fa molts anys, però no sóc prou brètol com per creu que podem ser independents només volent-ho. Penso que la independència de Catalunya es del tot inviable avui per avui i que els que la prometen estan venent fum. I més si ho fan de manera que deixin de banda la major part del poble català actual, format per gent d’origen molt divers, sense la qual un referèndum patriòtic està ja d’entrada ben perdut. Altra cosa és seguir lluitant per mantenir viva aquesta esperança.

Però el que ens hi juguem el pròxim 20D no es la independència sino la continuïtat de la dreta espanyola al govern de l’Estat, la qual cosa pot ser mol greu.

Abstenir-se és un error sens dubte de cap mena. Sempre que la gent d’esquerres ha deixat de votar ha guanyat la dreta. Però votar partits de dretes n’és un encara més gros i estúpid. La dreta es enemiga del poble sempre, fins i tot quan es disfressa amb l’estelada. I la DRETA CATALANA, abans que catalana és DRETA. Mirem sinó com es comporta en coses essencials com ara el TTIP, les retallades, les privatitzacions... Sempre és al costat de la dreta espanyola, tant al parlament espanyol com al català. Sempre! 

Sé que a l’hora de votar pot més el cor que el cap. Cadascú sabrà què vol votar i què no. Però pensar en termes d’independència quan ens estem jugant la continuïtat dels hereus del franquisme al govern de l’Estat espanyol em sembla molt desencertat. Cada cosa té el seu lloc i el seu moment. Per veure-ho només cal fer servir el cap i no deixar-se enlluernar. /PC



1 comentari:

  1. Un escrit molt encertat i assenyat, Pep. Mai, en cap cas, no hem de votar la dreta. Aconseguir la independència és molt difícil, però votar la dreta és afavorir que continuïn oprimint els més petits, els de sota.

    ResponElimina

El teu parer m'interessa. Et prego que em facis saber què en penses del que aquí es diu.