dimecres, 15 de maig del 2013

Per una Catalunya lliure


La lluita de Catalunya per sobreviure com a poble té ja molts anys d'història i ha implicat molta gent, coneguda i anònima. En temps recents són remarcables dos fets importants.

A l'any 1961, en plena dictadura, es funda l'Òmnium Cultural, amb la finalitat de treballar per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya.

A l'any 2011, vist el menyspreu amb que el govern d'Espanya pren les justes propostes d'Estatut que el Parlament de Catalunya havia aprovat, l'Assemblea Nacional Catalana llança el seu manifest i fa una crida a la sobirania nacional.

Però la realitat que està patint el poble català exigeix quelcom més que preservar la nostra cultura i proclamar-nos independents. No només patim el constant atac espanyol en tant que poble sinó que, tal com Jean Ziegler senyala, en tant que part d'Espanya estem sota una dictadura financera. El lobby de banquers que domina la UE diu als governs el que han de fer. Els governs elegits legalment pel poble son manats per agents que no han estat elegits democràticament, que estan imposats pels banquers. I el que ells manen és que es retallin els drets del poble per tal que el diner públic vagi a parar a les seves mans. La situació és greu. Ens retallen serveis bàsics com són la salut i l'educació. Ens apugen els impostos. Les petites empreses han de tancar. L'atur creix. Les queixes del poble no són ateses i les manifestacions són reprimides brutalment. Europa està sota una dictadura sense cap mena de dubte, i de retruc ho estem nosaltres.

Per això no en tenim prou amb ser independents d'Espanya, sinó que ens cal també ser lliures d'aquesta dictadura capitalista neoliberal que ara mana a la UE, que ens està empobrint i destruint socialment.

Catalunya ha arribat ja a un nivell de pobresa del 30%, un 12% del qual esta en el límit de la misèria. Informes fiables diuen que la crisi durarà encara 10 anys més abans que no es pugui començar a parlar de reactivació econòmica. Però quan això passi estarem en el punt que la Margaret Thatcher va dir als anys 80, que només dos terços de la societat estarà en situació acceptable i que el terç restant quedarà al marge.

Això no es pot acceptar de cap manera. Els partits polítics majoritaris emfatitzen la independència però res ens diuen de sortir de les urpes d'aquesta UE criminal. No anem bé. La situació és greu i requereix canvis profunds. Qui es pensi que en ser independents d'Espanya ja es solucionarà tot, s'equivoca. Qui es pensi que un govern format per polítics no corruptes pot fer res sense trencar amb els sistema que ens sotmet, també s'equivoca. Per poder sortir-nos-en i viure amb dignitat humana cal fer canvis polítics radicals.

Fer aquests canvis necessaris és el que en proposa el “Manifest per la convocatòria d'un procés constituent a Catalunya” que signen la Teresa Forcades i l'Arcadi Oliveres. El text complet el podeu trobar en el següent enllaç:

www.procesconstituent.cat

Raons per adherir-nos-hi n'hi ha més que sobrades. Per si algú en vol trobar exposades algunes més, pot punxar aquest altre enllaç:

kaosenlared.net/Per què jo que no sóc home d'Església...


Publicat a KAOSENLARED.NET 15 de Mayo de 2013 10:38
http://www.kaosenlared.net/territorios/t/paisoscatalans/item/57051-per-una-catalunya-lliure.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu parer m'interessa. Et prego que em facis saber què en penses del que aquí es diu.