diumenge, 26 de maig del 2013

A favor de la proposta de l'Arcadi i la Teresa


Davant algunes objeccions que corren per la xarxa, manifesto que m'hi adhereixo perquè:

1) Perquè no és una proposta política tancada sinó una crida a la totalitat de la ciutadania per consensuar objectius polítics basats en principis ètics irrenunciables.

2) Perquè no crec que ens hàgim de regir per cap principi absolut vingut de fora, sinó que tot ha de ser consensuat pel poble, començant pels fonaments ètics.

3) Perquè no és excloent, no tanca la porta a ningú, no és maniquea, no diu qui són els bons i qui els dolents. En ella hi tenen cabuda tots els objectius polítics que no contravinguin els principis ètics lliurement acordats.

4) Perquè vull una societat sense mitges tintes, sense martingales ni corrupció, controlada des de baix amb tolerància 0.

5) Perquè el socialisme no s'ha d'imposar sinó que s'ha de construir des de baix. La història ens mostra que s'equivoca qui pensa que sap com ha de ser el socialisme.

6) Perquè la societat és plural i no crec que es pugui cohesionar amb base a objectius polítics sinó a principis ètics.

7) Perquè m'estimo més fer la revolució que no pas ser revolucionari. Perquè m'atrau més la responsabilitat que el protagonisme. Perquè m'importa més el que es fa que no pas qui ho fa.

8) Perquè estic fart de doctrines i doctrinaris, de gent entesa que ens digui què s'ha de fer i com s'ha he de fer. N'estic fart jo i la major part del poble.

9) Perquè tenim un poble adormit i cal despertar-lo, espavilar-lo, fer que obri els ulls... I l'única manera d'aconseguir-ho és fent-lo participar.

10) Perquè la revolució la fan els pobles, no quatre il·luminats. És el poble qui ha de prendre consciència i qui s'ha d'enfrontar amb el poder opressor. Mentre que el poble no s'hi impliqui, la lluita serà estèril i la revolució fracassarà.


Publicat a KAOSENLARED.NET 25 de Mayo de 2013
http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/58231-mes-sobre-la-proposta-de-larcadi-i-la-teresa-cat/cas.html


1 comentari:

  1. Estic molt d'acord amb aquesta proposta que fa en Pep, Jo també m'hi adhereixo.
    Montse

    ResponElimina

El teu parer m'interessa. Et prego que em facis saber què en penses del que aquí es diu.